İtalya’dan Türkiye için peri masalı benzetmesi! ‘İkinci ev sahibi’

2024 Avrupa Şampiyonası’nın çeyrek finalinde A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile kozlarını paylaştı. Berlin Olimpiyat Stadı’nda 1-0 öne geçen milliler, rakibine 2-1 mağlup oldu ve dev organizasyona veda etti.

A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024’e veda ettiği kritik müsabaka Avrupa basınında manşetlere taşındı. Türkiye’yi Almanya’daki şampiyonada ikinci ev sahibi olarak nitelendiren dış basın, A Milli Futbol Takımı’nın peri masalının sona erdiğini vurguladı.

Dış basında yer alan haberler şu şekilde:

NOS: Hollanda takımı Türkiye karşısında direnç göstererek 20 yıl sonra Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale geri döndü

DE TELEGRAAF: Türkiye’ye karşı oynamak hiç de kolay değildi, zor bir maç oldu. Ama bu Hollanda takımı büyük bir karakteri olduğunu kanıtladı.

EL PAIS: Coşkulu ve savaşçı bir Türkiye karşısında Hollanda zorlandı. Koeman’ın takımı Türk taraftarların coşkusuyla ısınan atmosferde çok çalışmak zorunda kaldı. Almanya’nın ardından turnuvanın ikinci ev sahibi de elendi.

EL CONFIDENCIAL: Hollanda, Türkiye’yi beş dakikada yenerek Arda Güler’in hayaline son verdi. Hollanda-Türkiye buluşması, en keyifli geçen ve uzatmaya gitmeyen tek çeyrek final maçı oldu.

HLN: Bu turnuvada oyuncular ve taraftarlar arasında çok iyi bir etkileşim oluşturan Türkiye’ye karşı Hollanda zorlansa da kazanmayı başardı.

THE GUARDIAN: Koeman, oyuncularının duvara tosladığını gördü ve 1.98’lik toteme uzanarak Weghorst’u oyuna aldı. Onun girişi gidişatı değiştirdi ve amansız Türkiye’nin üstesinden geldiler.

DAILY MAIL: Hollanda, geriden gelip aldığı dramatik galibiyetle son dörde kalmayı başardı, Berlin’deki Türk ateşini söndürdü.

RMC SPORT: Hollanda’nın uzun süre geride götürdüğü karşılaşmada, De Vrij ve Mert Müldür’ün kendi kalesine attığı goller altı dakikada her şeyi tersine çevirdi.

FOOT MERCATO: Hollanda çılgın bir maçta Türkiye’yi devirdi. Türkiye maça iyi başladı ve öne geçti ancak Portakallar reaksiyon göstererek geri döndü.

SPORZA: Hollanda sağlam durdu ve İngiltere’ye karşı yarı finaldeki yerini ayırttı. Türkiye Avrupa Şampiyonası’ndan başı dik ayrılıyor.

CORRIERE DELLO SPORT: Montella’nın Türkiye’si De Vrij ve Mert Müldür’ün kendi kalesine attığı gollerle elendi. Akaydın’ın golü Türkiye’nin Almanya’daki peri masalını sürdürmeye yetmedi.

SKY SPORT: Heyecan verici bir ikinci yarıyla Hollanda, Türkiye’yi geçerek yarı finale yükseldi. Sahanın en iyisi olan De Vrij’in performansı ve Verbruggen’in sonlardaki kurtarışları belirleyici oldu.

DER WESTEN: Türkiye adına etkileyici bir turnuva çeyrek finalle sona erdi. Dramatik bir şekilde elenen Türkiye’de, acı ayrılığa rağmen gurur hakim.

FRANKFURTER ALLGEMEINE: Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı finali kaçırdı. Türkler, Hollanda karşısında kendi kalesine attığı golle kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir